maanantai 19. lokakuuta 2009

@ studio.

(blogi kirjoitettu tiistaina 13.10.09)

Nyt alkaa olee tekemisen meininki. Itse istuksin täällä kahvihuoneen puolella röökiä poltellen ja kahvia juoden. Riina jumittaa äänityshuoneessa kioskinsa – rumpusettinsä – kanssa ja tuottajahahmo Jyrki Tuovinen painaa recciä tarkkaamon puolella. Ollaan siis Helsingin puolella tekemässä toista Stalingrad Cowgirls -albumia, jonka olisi tarkoitus tulla ulos ensi talvikeväänä! Alustavasti ollaan puhuttu, että joskos tuota plättyä saisi ulostettua vaikkapa maaliskuun puolella. Se olisi aika unelma. Hennahan on tosiaan tällä hetkellä duunihommissa puutarhurin apulaisena. En edes tiedä, sataako ulkona vettä vai räntää vai pieniä naisia hameet korvissa, kun tässä rakennuksessa ei kai ikkunoita edes ole. Eristysmeininki, todellakin. Bassoja Henna on aiemmilla viikoilla jo äänitellytkin, joten hällä ei kai mitään hätää tän puoleen ole. Itse vietän syyslomaani näin nauhoittelun merkeissä, mikä on ehkä parasta koskaan. Välillä kun pääsee tuolta Sallan syövereistä pois, voi pojat, on se ihanaa. Sinne on kiva mennä, mutta vielä kivempi on lähteä pois.

Seuraavasta levystä hieman! Eilen aloitettiin tämä studioviikko roudailemalla rummut ja kitarat ja bassot tänne näin ja soiteltiin siinä hieman vähän niinku lämpimiksemme. Soittohuoneessa ei missään vaiheessa tullut kylmä, soli saatana niinkö sauna... Parissa punkkirallatuksessa piti oikein seisten ”jorata” ja soitella, joten hiki ja paha haju esitti aika olennaista osaa siinä näytelmässä. Biisit, joita soiteltiin, olivat siis nopeatempoista jyystöä. Kulkevat työnimillä NOT OK ja KILL ME. Biisintekijän roolissa mun on pakko vähän mietiskellä, että voi vitun valopää mitä oot aatellu ku oot nuo väsänny. Ihan ok, jos niitä ei koskaan tartte livenä vetää! On nimittäin sen verta rankkaa paahtoa. Tarkoitan tuolla siis sitä, että kun tämä valopää soittaa kitaraa ja laulaa samalla. En oo juuri hengähdystaukoja aatellu ku oon innoissani niitä pienten neuvoa-antavien olusien jälkimainingeissa kirjotellu. Levyversiot tulevat olemaan aika reipastempoisia, ja kuten monet varmaan tietävät, liveversiot tulevat olemaan 100 kertaa nopeampia. Voi jumankekka, pitänee alkaa urheilemaan ja lopettaa tupakoiminen ja kaljankiskonta. En tiiä, onko tuo yhdyssana, joten kirjotan varmuudenvuoksiyhteenkaikki.

Tänä aamuna tultiin Riinan kanssa tänne kaksistaan viihdyttämään tuottajahahmoamme; tarkoituksena lähinnä äänitellä kitaroita ja ehkäpä rumpuloisia. Itse aloitin kitarahommat kappaleella It's not over, joka on muuttanut muotoaan ajan saatossa jo aika reippaasti. Jo vuoden verran keikkasettiin kuulunut ”Överi” on saanut meidät aikalailla innostuneiksi, nimittäin se on muuttunut aika mukavasti. Se ei ole enää täysin samanlainen kuin viime kesän keikoilla. Uskon, että useat tykkäävät uudesta Överistä, mutta toki tulee olemaan myös niitä, jotka tulee vihaamaan ko. kappaletta ”typerän muutoksen” vuoksi. Itse ollaan tosi innoissamme muutoksesta, nimittäin nyt tämä biisi eroaa vähän joukosta ja omalla tavallaan vei meidät vähän oudolle polullekin. Haastetta tuli hitusen enemmän, eikä se enää ole sama juostenkustu rallatus ku ennen. It's not over on nykyään sanalla sanoen ”mielenkiintoinen”. Valmista odotellessa!

Juuri löimme taas lisää tulevia studiopäiviä lukkoon, mikä tarkoittaa sitä, että tulen itse viettämään aika monta viikonloppua ennen joulua Helsingin päädyssä. Ihan jees, en valita! Tämän kuun lopulla pääsen jo ehkä vähän laulelemaan. Tarkoituksena olisi saada eräs henkilö sinne minua lauluhommissa vähän ohjaamaan, jotta lopulta löytäisin oikean laulu- ja hengitystekniikan ja pystyisin ehkä joskus selviämään kokonaisesta kiertueestakin menettämättä ääntäni. Minua helpotti hieman tieto siitä, että tosi monet laulajat on menettäneet äänensä melkein kokonaan, mutta sitten saaneet homman kasaan erilaisten asiantuntijoiden avulla. Eikä niiden ääni lähe enää juur millään poies! Odotan innolla tuonkin projektin alkamista. Kesällähän jo vähän aloittelin laulutuntimeininkejä, mutta se sitten jäi. Sairastuin, eikä sillon paljon hoilailla.

It's not over, Not ok, Kill me, Fool, Bad luck, Baby girl, 911. Siinä vähän _alustavia nimiä_ kappaleille, joita olemme tässä jo hetken aikaa työstäneet. Noista mm. It's not over, 911 ja Baby girl on vakiintuneet jo livesettiinkin, joten ehkä joku on saattanut jotain niistä kuullakin joskus. Jo keväästä asti ollaan hiljakseen treenailtu, äänitelty, kokeiltu, muokkailtu, mietitty näitä kappaleita ja nyt tällä hetkellä on meneillään jo ilmeisen lopulliset äänitykset. Levyn biisit on muutamaa yksilöä vaille siinä. Nyt pitää vaan miettiä, minkälaisia biisejä tarttetaan lisää tälle kyseiselle alpuumille.

Eipä tässä tämän erikoisempia! Stalingrad Cowgirls -blogi on siis ”virallisesti” nyt potkaistu käyntiin ja minä todellakin toivon, että tätä päivittelee muutkin jäsenet. Muuten tästä touhusta tulee sellanen kuva, että mullei muuta tekemistä oo ku datailla päivät pitkät hehheh joopajoo. Oisin vähän ehkä videomateriaaliakin kuvaillut täältä studiohässäköistä, mutkun mutkun mutkun vilimikamerasta oli akku loppu. Voihan nenä.

Voikaa hyvin ja pitäkää huolta!

Enni.

1 kommentti:

Sveduhomo kirjoitti...

Stalkattu! Ja voin hyvin ja pidän huolta!